x

Lystfiskerspots

Dette kort viser goder fiskespots i det sydlige Thy

Agger Tange

Agger Tange strækker sig fra Thyborøn Kanal til Agger by, og er en smal landtange som deler Limfjorden (Krik Vig) fra Vesterhavet. Der er høfder med ca 400 meters mellemrum på hele tangen (høfde nr. 65-99).

Fiskeriet flytter sig en del i løbet af sommerhalvåret pga "strandfodring" (sandpumpning).

På høfderne: På på de glatte sten på høfderne, Gå ikke ud på de alleryderste, for her kan være ekstremt glat i al slags vejr.

Arter

Torsk, sej, rødspætter, skrubber, ising, tunger, pigvar, multe, ålekvabbe, ulk, havørred, laks, makrel, hornfisk, fjæsing, hestemakrel, sild.... alt efter sæson og fiskemetode.

Agger Tange byder jævnligt på små overraskelser: De mest "eksotiske" jeg har fanget/set/hørt om er fx 10 armet blæksprutte, rokke, haj, berggylt.

Se mere om, hvilke fisk, du kan fange hvornår, ved at klike på dette link:

Agger Tange

Direkte fra stranden

I sommermånederne presser makrellerne nogle gange sildene helt ind i havstokken, hvor de kan guffe løs af de forsvarsløse sild. Hvis man er heldig at komme forbi et sådant ædegilde findes der simpelthen ikke noget bedre end at smide skoene, og stå i vandkanten med sild omkring tæerne og hale makreller op. Her fra stranden kan alle være med store som små.

Sildene kan panikke så meget, at de springer helt op på land!

Hold derfor øje med mågedyk og "kogende" pletter tæt ved land inden du går ud på høfden, og måske vender ryggen til den bedste fiskeoplevelse i dit liv!!..

Ved selve Agger ligger høfderne 88-91 som er populære til makrelfiskeri om sommeren blandt lokale.

Længere mod nord fra høfde 96 og mod Lyngby er der fint fiskeri fra stranden efter torsk.