x

Vejret i agger

Weather forecast from yr.no, delivered by the Norwegian Meteorological Institute and the NRK.

Thy til sanserne

Hvad er det Thy kan byde på, når vi ikke altid tænker turisme og hvad er det Thy har at byde resten af Danmark, ja resten af Europa?

Sanselighed - gennem natur, kultur, mennesker, mad - alt det vi kan opleve med alle sanser, findes i rigt mål i Thy.

Sanselighed - gennem natur, kultur, mennesker, mad - alt det vi kan opleve med alle sanser, findes i rigt mål i Thy.

En gruppe mennesker med kommunikation som speciale og levevej, udgiver sammen en bog og et website og forskellige andre små features, som tilsammen skal danne rammen om branding af Thy - udenfor Thy. 

Stjernekokken Anita Klemensen, som har restaurant Den gule Cottage og Den røde Cottage i Klampenborg, stammer fra Thy og netop fordi Anitas hjerte banker for landsdelen, har hun sagt ja til at komponere 20 nye retter, som udelukkende består af råvarer fra Thy.

I bogen vil der blive brugt meget øl. I maden, i glasset, i maven og selvfølgelig skal vi have en profil af manden bag det gode øl - Tidligere brygmester Peter Klemensen - Thy Øl - Det er smagen!

Der er både store og små foodproducenter med som leverandører. Der kan nævnes Thisted BryghusDragsbækThy LamThy ØkoisTicanNationalpark ThySpritfabrikken ThylandiaGyrup Økologisk LandbrugThisted Kommune med flere.

Projektet er kraftigt støttet og bakket økonomisk op af dem alle og ikke mindst LAG Thy-Mors, der har lagt en stor økonomi i puljen.

Bag projektet står

Visual Director Michael Ruby, Kong Gulerod, Art Director Troels Schwarz, Superschwarz, Journalist og skribent Jeanette Lund, Fotograf Mette Johnsen, Projektleder Karin Korsgaard

Alle bor i, arbejder eller kommer fra Thy og dogmet er nemlig, at alt i bogen så vidt muligt skal komme fra denne sanselige landsdel.

Derfor har projektet også fået hjælp fra mange dejlige mennesker rundt omkring - Lone Mark, Vibeke og Tommy Nissen i Agger, Britta Bauer i Agger, Hanstholm samlecentral for fisk, backup og venlig humor fra hele Starfish kontoret i Klitmøller og mange, mange flere.

Selv trykket af bogen foregår her, det er nemlig Dantryk i Hurup, der lægger maskiner til sværten.

Selve bogen og websitet gik i luften 3. december og med en bogpremiere hos Bog & Idé i Thisted, hvor der var meget velbesøgt af mennesker fra nær og fjern.

Der blev solgt mange bøger og der var en chance for at få den signeret af Anita Klemensen, kokkepartneren Lars Thomsen og hele holdet bag bogen, hvilket mange benyttede sig af.

Bogen blev udgivet i 2010 af Kong Gulerod Forlag, Vesterhavsvej 28, Agger, 7770 Vestervig.